3/2/17

Kuidas me diskolambi ehitasime

Tahaksin alustuseks vabandada, et siin blogis nii pikalt vaikus olnud on. Me oleme vahepeal aktiivselt deitidel käinud, tööd teinud ja kõige muuga nii tegusad olnud, et blogi on veidi tahaplaanile jäänud ja lisaks on mu rasedus endiselt pea sama sündmustevaene kui enne, nii et polegi nagu otseselt millegist kirjutada olnud. Kuni üleeilse õhtuni. Nimelt oli meil elutoas selline ühe pirniga "ajutine lahendus", mis oli seal olnud juba teab kui kaua... kuni ma ühel hetkel pakkusin välja, et prooviks sinna ümber diskokerad panna? Meil ühe palli jaoks oli kinnitus olemas ja see nägi nii nunnu välja, et eile käisime ehituspoes ja täna tegime projekti valmis. Siin väike tõestusmaterjal ka!

PS, vabandan, et härra poolpaljas on :D















Tööaeg: ca 1 tund
Mida vaja läheb: diskokerasid, tamiili, konkse, palju kannatlikkust

Kuna meie lamp oli ainult ühe pesaga (jumal teab, mis selle teisega kunagi juhtus, ma isegi ei mäleta, et see kunagi olemas oleks olnud), sai ka see teise pirni jaoks pesa juurde pandud. Kui kedagi peaks huvitama, siis on seal nüüd kaks 10W LED pirni ja holymotherofgod kui valge elutoas on!

Järgmine suur samm oli konksude paigutamine. Tonis mõõtis nööri abil ära viis punkti, mis asusid üksteisest samal kaugusel (põhimõtteliselt on meil nüüd laes diskopentagramm, eksole), lõikas noaga tillukesed augud ette ja keeras kruvid sisse. Seejärel kiire googeldus, kuidas tamiilist sõlme siduda, diskokerad külge ja lamp lakke. Kuna asja idee on lihtsalt lahe lambivari olla, siis me täpiefekti peale praegu välja ei läinud, selleks on vaja suunatavat valgust. Eks näeb, kas viitsib mingi hetk selleks pirnidele klapid ka panna, aga võimalus on olemas :D

Meie järgmine DIY projekt on tõenäoliselt Montessori Munari karussell, stay tuned!

No comments: