12/19/17

Nora seitsmekuune!



Tänaseks on Norat tervelt 71,5cm ja 8840g. Ta roomab, käputab, istub iseseisvalt ning eile ajas end tolmuimeja najal ka sirgelt seisma. Päris hull! Arvasin, et sellega läheb veel veidi aega, aga näed siis. Samuti on preilil nüüd ka üks hammas. Öösiti magab suhteliselt hästi ja nüüd on olnud ka paar ööd, kus ta polegi söömiseks ärganud. Kurb on see, et ise ma vahet ei tunne ja ärgates olen mõnikord isegi rohkem väsinud kui varem. Ju siis keha pole veel harjunud selle puhkamise tundega.

Kahju on veel sellest, et ma ei jõua nii tihti blogida, kui tahaks, seega proovin nüüd siia postitusse veidi rohkem kokkuvõtet teha.

Lisatoit

Kuskil viienda ja kuuenda kuu vahel sai beebi esimest korda lisatoitu. Ma olin suve lõpus jube tubli ja tegin püreed sügavkülma, ent paraku Noral sellest erilist vaimustust ei tekkinud ja suurem osa püreed läks igale poole mujale ja mitte beebi sisse. Noh, mis seal ikka. Proovisime veel mõned korrad, aga kuna lõpptulemus oli nii räpane, andsime alla ja läksime näputoidu peale üle. Palju mugavam! Jah, brokkoli puhul on ka põrand seda täis, aga õnneks on iga korraga sodi järjest vähem.

Näputoidu alguses maitsetega tutvumine.
Nüüd sööks ta ilmselt kogu selle taldrikutäie ära!
Lisatoidust oleme seni katsetanud kurki, tomatit, paprikat, avokaadot, brokkolit, lillkapsast, bataati, hurmaad, mandariini, ploomi, vaarikat, pirni, õuna, banaani ja toortatraputru. Seni pole me ühegi asja puhul mingit allergilist reaktsiooni ega seedimisprobleemi täheldanud. Ma muidugi katsun ka alati valida kas kodumaist või siis ökotoodangut. :)

Massaaž

Kuuenda kuu visiidil mainis perearst, et Noral on jalad pinges ja soovitas temaga massaažis käia. Saime saatekirja ITK-sse, aga seal on nende aegadega nii, et neid põhimõtteliselt polegi. Tegin siis veidi guugeldamist ja leidsin meist mitte väga kaugel asuva Mõmmila, mis pakub massaaži nii beebidele, lastele kui ka täiskasvanutele.


Marje Rohtla beebimassaaži teostamas.
Esimene kord läks päris hästi ja Nora lasi end selili ilusasti masseerida, aga täna käisime jälle ja ta ei viitsi enam üldse lage vahtida. Liikuva lapse puhul suhteliselt loogiline. Muudkui keeras end ümber, käputas minema ja istus. Lõpuks saime niimoodi tehtud, et ta istus mul süles, nägu tisside vahel ja siis sai seljamassaaži :D

Lapsekandmine

Pärast seda, kui oma esimese laenutatud trikoolina tagasi andsin ja Ergobaby koti maha müüsin, oli meil järsku väga vähe lapsekandmisvahendeid. Loomulikult tuli seda olukorda parandada ja nii saingi endale järelturult sellise ägeda lina nagu Oscha - Katican Aster.


Sisuks on 56% organic combed cotton ja 44% superwash wool, mis teeb sellest imepehme ja sooja lina. Arvan, et kui Nora selles enam olla ei viitsi, hakkan seda sallina kasutama. Sobib juuksevärviga ka hästi :D

Veel on meil suure au sees Tula kott ja LennyLambi lapsekandmisjope! Me oleme Tonisega suhteliselt sama laiad, seega saame mõlemad M suuruses jopet omavahel jagada. See ei ole nii paks nagu need vene (ilovemum.ru) vatijoped, mistõttu ei teki telgi tunnet ja ka soojema ilmaga on täitsa ok. Usun ka, et kui tõesti peaks väga külm talv tulema, saan lihtsalt endale ühe kihi riideid juurde panna. Praegu piisab lihtsalt särgist või kleidist ning ka beebi on toariietes.

Deitimine

Kuigi meil on suhteliselt hea tugivõrgustik lapse kasvatamiseks, ei ole me seda praktiliselt üldse ära kasutanud. Õnneks mu ema on suhteliselt pealetükkiv (heas mõttes) ja käib iga laupäev Noraga jalutamas. Mida me selle paari tunni vaba ajaga teeme? Sööme voodis hommikust ja räägime sellest, kuidas meie tore beebi ikka kasvanud on. Aeg paarisuhtele...? Mm, ei. Seega sai nüüd organiseeritud üks korralik lapsevaba deit ühes Tallinna kõige armsamas restoranis, Rataskaevu 16.

Seal on endiselt kõige parem kõrvitsasupp
Seadsime endale ülesandeks kogu deidi ajal lapsest mitte sõnakestki Norast rääkida. Okei, päris nii hästi välja ei tulnud, aga korraks oli jälle see lõbus teismeliseromantika tunne :D

Mida teie ilma lasteta olles mehega teete?  Millest räägite? Mul järgmiseks deidiks inspiratsiooni vaja :D

No comments: